6 sätt att gå på roligare hundpromenader

13 april, 2019
Har det blivit monotont att gå ut med hunden varje dag? Här kommer några tips för att göra det roligare – fortsätt läs!

Det är lätt att fastna i en rutin utan att inse det. Dessvärre drabbar det inte bara oss, utan även våra husdjur. Detta är framförallt sant när det kommer till promenader. Om du tycker att det blivit tråkigt att gå ut, kommer här våra tips för att få roligare hundpromenader.

Hur man går på roligare hundpromenader

Vi försöker inte ge dig skuldkänslor om du och din hund hamnat i en tråkig rutin. Med all stress och press i det dagliga livet vill du säkert bara slänga dig ned på soffan när du kommer hem från jobbet.

Men om du vill ha något som bryter upp monotonin ska du fortsätta läsa. Det första steget är att komma ihåg att du alltid bör ge dina djur det bästa.

Hitta lite natur

Hund på gräsmatta

Även om du lever i en stad finns det alltid platser med naturliga utrymmen utspridda. Gå till en park, foten av ett berg eller till och med till havet med din hund. Att vistas i naturliga omgivningar är ett bra sätt att få roligare hundpromenader, för er båda!

Dessa är utmärkta platser för hunden att springa och bli av med energi. Att kunna göra det är utmärkt för er bådas fysiska och mentala hälsa.

Lek med hunden för att få roligare hundpromenader

Kanske finns det inga naturliga områden, och i så fall kan du åtminstone försöka hitta en plats med tillräckligt utrymme för att leka med hunden. Kasta en boll, en pinne eller andra saker.

Du kanske kan hitta en gräsplätt och låta din hund navigera hinder i jakt på godis. Vid slutet av promenaden kan ha få något gott som belöning.

Ta längre promenader

En sak som verkligen lider till tråkiga promenader är när man bara tar ut hunden en kort stund. Kom ihåg: din hund behöver inte bara promenader för att göra ifrån sig, utan även få motion, frisk luft, tid med dig och bara generellt skoj.

Se till att vara ute tillräckligt länge så att din hund har tid att göra allt detta. Låt inte promenaderna bli till en börda som du spenderar så lite tid med som möjligt.

Gå med andra hundar

Hundar på promenad

Socialisering är en viktig aspekt hos en hunds utvecklingAtt ge den tid att interagera med andra medlemmar av sin art på promenader är ett utmärkt sätt att hjälpa hunden med det.

Ta reda på var folk brukar ta sina hundar och gå dit så ofta du kan. Din hund kommer älska att leka med andra hundar. Det kommer leda till ett balanserat, lyckligt liv.

Välj en tid

Gå inte ut när det är väldigt varmt eller kallt. Välj heller inte tider när andra hundar inte är ute. Om du vill gå på roligare hundpromenader måste ni gå ut när det är bra väder och det finns massor av vänner ute. Ni kommer ha otroligt kul!

Träna din hund

Om du tränar den som valp och ser till att den lyder grundläggande kommandon som ”plats”, ”apport” eller ”sitt”, kommer det bli mycket enklare att njuta av tiden utomhus.

Promenader måste bli en del av din rutin, men det innebär inte att de måste vara tråkiga. Följ våra råd för att gå på roligare hundpromenader. Kom alltid ihåg att en av dina ansvar är att bibehålla hundens mentala och emotionella hälsa. Att gå på bra promenader är en del av det.

Om ni båda har roligt tillsammans kommer ni dessutom skapa ett starkare band!