De dyraste hundarna i världen

19 april, 2018

Kanske lever vi i en värld som bestämt vill visa att allt kan ha ett pris. Idén är: ju högre, desto bättre. Så det är inte en överraskning att många husdjur når smått sinnessjuka pris på marknaden. Med så många övergivna djur i världen kanske det vore bättre om vi lade våra pengar på dem istället för att avla nya. Hur som helst kommer vi berätta för dig vilka som är de dyraste hundarna på planeten.

Ta reda på vilken hund som har det högsta priset

Tibetansk mastiff har blivit en av de dyraste hundarna någonsin. För ett litet tag sedan köpte en kinesisk miljardär en för 13,5 miljoner kronor.

En av de dyraste hundarna i världen

Detta gjorde dessutom rasen modern bland Kinas överklass, och anses vara ett tecken på status och ekonomisk makt. Det normala globala priset på dessa hundar är dock över 50,000 kronor.

Denna sanna jätte – som kan väga upp till 90 kilo – verkar ha sitt ursprung från det området runt Himalaya, där den användes som en beteshund och blev sedan känd som en vaktare av de tibetanska templen.

Intelligent, självständig, lugn och imponerande med ett snällt utseende. Dess dubbla och tjocka päls är också ett av dess huvudsakliga drag.

Vissa hundraser når högra priser på marknaden, där allt köps och säljs. Lär dig vilka som är de dyraste hundarna på planeten. Men se inte ner på adoption.

Ta fram plånboken…

Det finns några hundraser som människor tenderar att betala mer för än vad en Tibetansk mastiff normalt kostar. De är:

  • Cavelier King Charles Spaniel. Med en flärd av kunglighet i sitt namn är denna ras älskvärd, aktiv och glad. Ibland kan de jaga allt som rör sig. Även om de är små i storleken kan de nå priser upp till 117,000 kronor.
  • Samoyed är en av de mest antika hundraserna. Den tar sitt namn från ett område i norra Ryssland. Det är där dessa djur användes för vallning av får och hundspann. Det är omöjligt att motstå dessa älskvärda hundar med sin fläckfria vita päls. Då måste dock ha 80,000 extra kronor att lägga ut.
  • Rottweiler. Även om de av många anses vara ”potentiellt farliga” så är dessa stora hundar ofta lugna, fogliga och utmärkta beskyddare av hemmet. De är värderade runt 65,000 kronor.

Andra raser på listan över de dyraste hundarna i världen

Andra raser som utgör en del av den exklusiva listan av de dyraste hundarna på planeten är:

  • Faraohund härstammar från ön Malta. De har ett smalt och högdraget utseende som oundvikligen påminner människor om faraonerna i antika Egypten. Du kan skaffa en för runt 55,000 kronor.
  • Engelsk bulldog. De har ett vänligt och gulligt utseende. De karaktäriseras av sina breda axlar och stora huvud. Dessutom tenderar de att ha tjocka hudveck i sina pannor. Priset som normalt betalas för ett av dessa djur är 42,000 kronor.
  • Akita. Denna typ av hund blev känd tack vare filmen Hachiko – en vän för livet. Det är berättelsen om en hunds lojalitet till sin ägare, även efter hans död. Kostnaden för en av dessa är runt 37,000 kronor.

Oberoende vad den kostar på marknaden, älska din hund

Valp på mattes axel

Vare sig den är köpt eller adopterad är det viktigaste att du älskar din hund. Om du skaffar en hund bara för modets skull eller för att hänga med i trender, kommer du förmodligen försumma din hund.

Att ha ett husdjur innebär permanent ansvar inom olika områden. Dessa områden inkluderar mat, hälsa, utbildning, hygien, etc. Men över allt detta betyder det att du måste känna tillgivenhet för djuret. I sin tur kommer en hund att vara din trogna vän och kompanjon. Och detta gäller oavsett vilken ras den är eller priset du betalat för den.

Och alla kan göra vad de vill med sina pengar. Kanske det inte är en dålig idé att investera en liten summa i ett djurhem eller övergivet djurskydd.